Hvad er ellaOne® ikke

IKKE en almindelig præventionsmetode

Du må ikke bruge ellaOne® som en almindelig præventionsmetode. Nødprævention er en nødløsning til forebyggelse af graviditet og må kun bruges lejlighedsvis.

IKKE en prævention til fremtidigt samleje

Hvis du har ubeskyttet sex igen efter at have taget ellaOne®, vil den ikke forhindre dig i at blive gravid. Du skal benytte en barrieremetode, f.eks. kondomer, hver gang du har sex, indtil din næste menstruation. Hvis du tager p-piller, skal du fortsætte med at bruge dem som normalt, fra og med dagen efter indtagelse af ellaOne®. Sørg for også at bruge kondom, hver gang du har sex, indtil din næste menstruation.

Bruges IKKE til at forårsage abort

ellaOne® virker ved at forsinke ægløsningen. Hvis du er gravid, er det for sent at tage nødprævention, fordi den virker ved at forhindre opstarten af en graviditet. Du skal derfor ikke tage ellaOne®, hvis du allerede er gravid.

ellaOne® påvirker ikke din fertilitet

Hvis du ønsker at have sex efter, at du har taget ellaOne®, skal du bruge en barriereprævention (kondom), indtil din næste menstruation. Dette skyldes, at din fertilitet kan komme tilbage meget hurtigt.